Over Erasmus+

Sinds het schooljaar 2017/18 neemt SG Were Di deel aan het Erasmus+ project “The Environment is our future, the environment is Europe’s future”. Twee keer per jaar krijgen vier van onze leerlingen uit 4 vwo de kans om deel te nemen aan een uitwisseling waaraan scholen uit België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Nederland meedoen.

De leerlingen houden zich gedurende het project bezig met vraagstukken die verbonden zijn met de ecologische problemen, waarmee we op dit moment in de wereld te maken hebben. De projectdeelnemers verdiepen zich in verschillende thema’s en zoeken naar eventuele oplossingen. Ze  worden aangemoedigd om te kijken naar hun eigen gedrag, hun benadering van het milieu en de gevolgen daarvan. Ze houden zich ook bezig met de rol van politiek t.a.v. milieuproblematiek.

Bij terugkomst op de eigen school worden de ervaringen en de ideeën die tijdens de uitwisseling zijn opgedaan op verschillende wijzes gedeeld.

In oktober 2019 is er een uitwisseling in Tsjechië met als thema “Ecological lifestyle”. In maart 2020 vindt de uitwisseling in Valkenswaard plaats. Het thema zal “Sustainable energy and automotive” zijn.

Voor de uitwisselingen is een Europese subsidie beschikbaar gesteld. Er zijn derhalve geen kosten aan verbonden. De voertaal tijdens de projecten is Engels.

Meer informatie is te vinden op de site van de organisatie.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now